مدیر گروه برنامهریزی سازمان تأمین اجتماعی کشور:
نقش مؤثر سازمان تأمین اجتماعی در پیادهسازی گفتمان اقتصادی مقاومتی/ تأمین اجتماعی 56 درصد جمعیت شاغل کشور را تحت پوشش قرار میدهد
عباس کریم زاده در همایش گفتمان اقتصاد مقاومتی در دانشگاه فناوریهای نوین سبزوار اظهار داشت: اقتصاد مقاومتی الگویی الهامبخش از مفاهیم نظام اقتصادی اسلام است و بسترهای لازم برای نقشآفرینی جوامع اجتماعی همانند فعالان اقتصادی و مردم در تحقق اهداف اقتصادی کشور ایجاد میکند.
وی با تأکید بر اینکه پس از پیروزی انقلاب اسلامی فشارهای غرب علیه جمهوری اسلامی ایران چندین برابر افزایشیافته است، افزود: مقام معظم رهبری شعار امسال را اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل تعیین کردند و مهمترین راه خروج از تحریمهای کشورهای غربی پیادهسازی گفتمان اقتصاد مقاومتی است.
مدیر گروه برنامهریزی سازمان تأمین اجتماعی کشور معنای اقتصاد مقاومتی را مقاوم شدن اقتصاد کشور در مقابل تحریمهای کشورهای غربی و استفاده از ظرفیتهای داخلی دانست و بیان کرد: سازمان تأمین اجتماعی با کارکردهای متعدد و جایگاه آن نقش مؤثری در پیادهسازی گفتمان اقتصادی مقاومتی در سطح کشور دارد و این سازمان بهعنوان بزرگترین نهاد بیمهکننده کشور بیش از 51 درصد جمعیت کشور را تحت پوشش قرار داده است.
کریم زاده اهداف پیادهسازی اقتصاد مقاومتی تحول گسترده در نظام اقتصادی کشور، کاهش آسیب از مخاطرات، گسترش عدالت اجتماعی و ارتقاء بهرهوری اعلام کرد و یادآور شد: اقتصاد بینالمللی و رکود جهانی برنهادهای فعال همانند بخش اقتصاد تأمین اجتماعی مؤثر است و افزایش تحریم از علیه جمهوری اسلامی بر عملکرد این سازمان تأثیر میگذارد.
وی با اشاره به ارتباط سازمان تأمین اجتماعی با اقتصاد مقاومتی عنوان کرد: سازمانهای بیمهگر با افزایش جمعیت تحت پوشش، با پیری مواجه شده و این موضوع بهعنوان یک خطر جدی برای سازمانهای اجتماعی محسوب میشود.
مدیر گروه برنامهریزی سازمان تأمین اجتماعی کشور با بیان اینکه اعمال تعهدات دولت نسبت به سازمان تأمین اجتماعی در ارائه خدمات نقش مهمی دارد، ادامه داد: دولت افرادی را بهعنوان بیمهشده خاص به سازمان تأمین اجتماعی معرفی کرده ولی متأسفانه حق بیمه افراد را پرداخت نمیکند بنابراین سازمان تأمین اجتماعی در فرآیند دریافت حق بیمه از دولت دچار میشود.
کریم زاده امید به آینده، تقویت آرامش درونی و ثبات سیاسی را از مهمترین کارکردهای نظام تأمین اجتماعی دانست و گفت: 700 بیمارستان و 300 درمانگاه در سطح کشور بدون دریافت هیچگونه هزینهای بیماران تحت پوشش سازمان تأمین اجتماعی را درمان میکنند.
وی با بیان اینکه در 10 سال اخیر بیش از سه میلیون نفر مستمریبگیری سازمان تأمین اجتماعی کشور افزودهشده است، تصریح کرد: با تعطیلی واحدهای تولیدی سطح کشور و بیکاری کارگران باعث ارائه بیمه بیکاری به کارگران شده و هزینههای سازمان تأمین اجتماعی نسبت به گذشته افزایش مییابد.
مدیر گروه برنامهریزی سازمان تأمین اجتماعی کشور با اشاره به 30 قانون تحمیلی در سازمان تأمین اجتماعی کشور، بیان کرد: اکنون مهمترین چالش ما صندوق بازنشستگی در سازمان تأمین اجتماعی است و برای تأمین هزینهها از کمبود نقدینگی رنج میبرد.
کریم زاده با بیان اینکه در بیمههای اجتماعی 22 صندوق بازنشستی مشغول به فعالیت بودند، افزود: به دلایل مشکلات مالی تاکنون 21 صندوق بازنشستگی در کشور ورشکسته شده و اگر صندوق بازنشستگی سازمان تأمین اجتماعی دچار مشکل شود میتواند خطرات زیادی برای نظام ایجاد کند.
وی میزان بازنشستگان تحت پوشش بیمه تأمین اجتماعی را 76 درصد جمعیت بیمهشدگان اعلام کرد و گفت: سازمان تأمین اجتماعی 56 درصد جمعیت شاغل کشور را تحت پوشش ارائه خدمات قرار میدهد.فارس/101
ساير اخبار در موضوع «اجتماعی»:
• دستگیری دزد سیم و کابل با پوشش مامور برق در سبزوار
• سارق خانهباغهای سبزوار به دام افتاد
• نمایشگاه عکس هنرمند سبزواری برای کمک به معلولان
• ۲ واحد تولید نان روغنی در داورزن پلمب شد
• شکارچیان باقرقره در «روداب» سبزوار به دام افتادند