چشمه آبفشان ،لوله شکسته آب از کار درآمد!!!
ماجرای چشمه آبفشان شهرستان داورزن
چند روز قبل کارشناسان میراث فرهنگی سبزوار در گفت و گویی با سایت میراث آریا اعلام کرده بودند که چشمه آبفشانی در داورزن کشف شده و... که این خبر بر روی برخی از سایت های خبری قرار گرفت بعد از چند روز مسئولان میراث فرهنگی این خبر را تکذیب کرده و گفته اند که در این مخل ترکیدگی لوله آب بوده و ...در این خصوص صبح سبزوار مصاحبه ای با رئیس اداره میراث فرهنگی سبزوار انجام داده که در ذیل می آید.
به گفته متین فر رئیس میراث فرهنگی سبزوار در بازرسی به عمل آمده متوجه شدیم این چشمه آبفشان نبوده و کارشناس باستان شناسی و همچنین زمین شناس به اشتباه این محل را چشمه آبفشان عنوان کردند.
وی افزود: براساس گفته چند نفر از اهالی روستای نهالدان این محل حدود یکسال پیش دچار ترکیدگی لوله آب می شودو فوران آن نیز بخاطر شدت جریان آب و هوای موجود در لوله بوده است.
متین فر خاطر نشان کرد: در بررسی اولیه نیز یکی از اهالی منکر وجود لوله انتقال آب در محل شده بود و همین امر وجود آبفشان را تقویت کرده بود.
گفتنی است در خبر منتشره در سایت های خبری آمده بود، آب فشان مذکور در یک ساختار کنگلومرای قرار گرفته که مربوط به دوره چهارم زمین شناسی، دوره معاصر کواترنری است و در سه مرحله آب را تا ارتفاع ۵۰ تا ۶۰ سانتی متری به هوا پرتاب می کند. این آب فشان در ارتفاع ۲۰۰ متری از سطح دریا واقع است که آب آن از عمق ۱۰ هزار متری با تبخیر به بالا می آید.
خبرکشف آبفشان در داورزن که توسط سایت میراث آریا منتشر شد ه به این شرح است
حدود ۲ هفته قبل به طور اتفاقي کشف شد /
کشف چشمه آب فشان دوره چهارم زمين شناسي در داورزن
يک کارشناس باستان شناسي در اداره ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري شهرستان سبزوار از کشف چشمه آب فشان مربوط به دوره چهارم زمين شناسي در ارتفاعات بخش داورزن خبر داد.
محمد عبدالله زاده ثاني در گفت وگو با ميراث آريا با اعلام اين خبر گفت: نمونه اين آب فشان منحصربه فرد که حدود ۲ هفته قبل به طور اتفاقي کشف شد تا کنون در خراسان و منطقه شمال شرق ايران گزارش نشده است.
وي که خود کاشف اين آب فشان است در اين باره مي گويد: آب فشان مذکور در يک ساختار کنگلومراي قرار گرفته که مربوط به دوره چهارم زمين شناسي، دوره معاصر کواترنري است و در سه مرحله آب را تا ارتفاع ۵۰ تا ۶۰ سانتي متري به هوا پرتاب مي کند.
عبدالله زاده ثاني افزود: اين آب فشان در ارتفاع ۲۰۰ متري از سطح دريا واقع است که آب آن از عمق ۱۰ هزار متري با تبخير به بالا مي آيد.
همچنين مسوول اداره ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري شهرستان سبزوار در اين باره به ميراث آريا گفت: در گام اول به منظور حفاظت از اين چشمه آب فشان درخواست آزادسازي محوطه به شعاع يک کيلومتر از اين چشمه کرده ايم.
حشمت الله متين فر خاطرنشان کرد: اين زمين هم اکنون در تملک منابع طبيعي است که در پي درخواست يک شخص خصوصي براي استعلام معدن مورد بررسي قرار گرفته که با پيدا شدن اين آب فشان اميدواريم با همکاري منابع طبيعي شهرستان، اين بخش در مالکيت دولتي باقي بماند تا در مراحل بعد، محوطه سازي، مطالعات و بررسي هاي کارشناسي درباره اين محل صورت گيرد.
ساير اخبار در موضوع «فرهنگی و هنری »:
• ایران به وجود بیهقی، به عنوان گزارشگر حقیقت میبالد
• ۹ کارگاه پژوهشی در همایش بینالمللی بیهقی برپا میشود
• برگزاری ۲ کارگاه پژوهشی همزمان با روز ملی بیهقی در سبزوار
• رتبه جهانی دانشگاه حکیم سبزواری موجب جذب دانشجویان خارجی شده است
• پنج وقف جدید در سبزوار ثبت شد