اتاق اصناف به شکایت مستاجران در خراسان رضوی رسیدگی میکند
دبیر کارگروه کنترل و تنظیم بازار املاک و مستغلات خراسان رضوی گفت: مستاجران در صورتی که موجران نسبت به افزایش اجاره بها برخلاف قانون "ساماندهی بازار زمین، مسکن و اجاره بها" عمل کردند و اجاره را چندین برابر محاسبه نمودند، به اتاق اصناف و اتحادیه مشاوران معاملات املاک شکایت کنند.
محمد حسن قانع در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: قانون ساماندهی بازار زمین، مسکن و اجاره بها در ۲۵ اردیبهشت ماه امسال ابلاغ شد و شورای عالی مسکن نیز میزان افزایش نرخ اجاره مسکن در سال جاری را ۲۵ درصد تعیین کرد.
وی اظهار کرد: بر اساس تبصره یک ماده هفت قانون ساماندهی بازار زمین، مسکن و اجاره بها؛ در صورت عدم رعایت نرخ و افزایش اجاره بها و در صورت شکایت مستاجر تا پس از پنج سال بعد از انعقاد قرارداد با موجر و احراز تخلف توسط مرجع صالح، موجر علاوه بر پرداخت مبالغ اضافه دریافت شده به عنوان جریمه به مستاجر و رعایت حداکثر نرخ مجاز اعلام شده، از سوی شورای عالی مسکن به پرداخت جریمه ای معادل سه برابر مبلغ غیر مجاز افزایش یک ماه اجاره بها محکوم می شود.
دبیر کارگروه کنترل و تنظیم بازار املاک و مستغلات خراسان رضوی اضافه کرد: مستاجر با اعلام شکایت به اتاق اصناف مورد پیگیری شده و در صورت تایید تخلف توسط مدیریت بازرسی اصناف، به پرونده مزبور در دادگاه تعزیرات حکومتی یا دادگستری رسیدگی می شود.
وی گفت: استفاده از سامانه «تعیین اجاره بها» برای مشاوران معاملات املاک در این شهر الزامی است و با متخلفان برخورد قانونی می شود، در این راستا از ابتدای سال جاری تاکنون ۲۰۷ بنگاه مشاوره معاملات املاک در مشهد به دلیل تخلفات، عدم استفاده از نرم افزار تعیین اجاره بها به صورت آنلاین، عدم درج حق الزحمه در قولنامه و مبایعه نامه، عدم استفاده از هولوگرام و دریافت حقالزحمه مازاد مهر و موم شدند.
قانع ادامه داد: در این صورت مستاجرانی که برای آنان حکم تخلیه گرفته شده است، برای ابطال آن می توانند به اتحادیه مشاوران املاک مشهد مراجعه تا راهنمایی های لازم را دریافت کنند.
وی به غیرمجاز بودن تعدادی از واحدهای مشاور معاملات املاک در مشهد اشاره و بیان کرد: در این راستا تاکنون بیش از ۱۰۰ واحد صنفی بنگاه مشاور املاک نیز به دلیل غیر مجاز بودن (نداشتن پروانه کسب) در این شهر پلمب شدند،
به گفته وی، بر اساس مصوبه قرارگاه مسکن بزودی کلیه بنگاههای غیر مجاز پلمپ خواهند شد، لذا توصیه می شود در فرصت باقیمانده برای گرفتن مجوز اقدامات قانونی را انجام دهید.
به گزارش ایرنا، در سازو کار تعیین قیمت اجاره بها در این سامانه چندین مؤلفه برای ساختار قیمت در نظر گرفته شده است. اولین و مهمترین مؤلفه، قیمت منطقهای است که معمولا به طور سنواتی از سوی وزارت اقتصاد و دارایی برای اراضی شهری اعلام میشود، همچنین در این زمینه با تعدادی خبره و کارشناس محلی برای قیمت گذاری در هر پهنه مشورت شده است.
یکی از مزایای این سامانه تعیین دقیق حق کمیسیون معاملات املاک و سهم موجر و مستأجر از آن است، بر اساس فرمول تعیین شده در این سامانه، مستأجر هزینه پنج روز ماه و موجر هزینه هشت روز ماه را به عنوان حق کمیسیون پرداخت میکند.در هر صورت حداکثر هزینه پرداختی از سوی هریک از موجر و مستاجر ۱۶ میلیون ریال بوده و اضافه بر آن تخلف صنفی است.
بر این اساس هر مالکی که بخواهد قرارداد جدید تنظیم کند، باید میزان اجاره بها را بر اساس قیمت تعیین شده در این سامانه در نظر بگیرد و هیچ بنگاهی اجازه ندارد با بیش از این مبلغ قرارداد تنظیم کند. بدیهی است هر موجری بخواهد، میتواند اجاره بهای ملک خود را کمتر از مبلغ اعلام شده در این سامانه اجاره بدهد، اما مبلغ بیشتر ممنوع است.
بر طبق قانون ابلاغی جدید چنانچه قرارداد بلند مدت اجاره واحد مسکونی برای دوساله منعقد شود، تا ۷۰ درصد مالیات متعلقه و اگر ۳ ساله و بیشتر منعقد شود، مشمول ۱۰۰ درصد تخفیف مالیات بر درآمد اجاره میگردد.
یادآور میگردد، بسیاری از بنگاههای مشاور املاک از آدرس قدیم آفلاین استفاده می کنند که لازم است از آدرس جدید https://ejare.khoneyab-iranian.ir و به صورت آنلاین استفاده نمایند.
نظرات شما
0 نظر در صف تاييد است.